Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Kultūra ir žmonėsGamta ir augintiniaiŠeima ir sveikataMokslas ir ITSportasŠvietimasTrasaĮdomybėsRinkimų maratonas
ĮDOMYBĖS

Restoranas siūlo paskanauti „kepto oro“ 

2019 vasario 9 d. 06:00
Traškus saldėsis iš tikrųjų gaminamas iš tapijokų šaknų.
Traškus saldėsis iš tikrųjų gaminamas iš tapijokų šaknų.
fevaristorante.it nuotrauka

Italijos šiaurėje, Kastelfranko Veneto mieste, esantis restoranas sugalvojo išradingą būdą, kaip pritraukti daugiau lankytojų. Virtuvės meistrai sukūrė unikalų patiekalą, kurį pavadino „keptu oru“ (it. aria fritta).

Restorano „Feva“ vyriausiasis šefas Nicola Dinato norėjo atkreipti dėmesį, kaip svarbu leisti laiką lauke ir kvėpuoti grynu oru. Tiesa, jo sukurto patiekalo pavadinimas – „keptas oras“ – šiek tiek klaidina, mat traškus saldėsis iš tikrųjų gaminamas iš tapijokų. Šaknų odelė pirma džiovinama orkaitėje, o tada gruzdinama aliejuje.

Šiam gamybos procesui gana svarbus komponentas yra oras. Keliais būdais apkepta tapijokų odelė vėliau prisotinama ozono, kuris suteikia patiekalui ypatingo aromato. Toks neįprastas gardėsis patiekiamas ant cukraus vatos ir primena debesį.

„Keptas oras“ sulaukė daug dėmesio. Tačiau prie to prisidėjo ir nekukli kaina. Už porciją prašoma maždaug 26 eurų. Vis dėlto restorano darbuotojai sako, kad ši informacija yra neteisinga, – saldėsiu vaišinami visi svečiai. „Visada patiekiame jį kaip užkandį. Taip norime priminti klientams, kad reikia stengtis papildyti savo gyvenimą nauja patirtimi“, – aiškino virtuvės šefas N. Dinato.

GOOGLE rekomenduoja
DALINTIS
ŽYMĖS
_
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaKomentaraiKonkursaiReklama
Kultūra ir žmonėsLietuvaMokslas ir ITPasaulisReklaminiai priedai
Rinkimų maratonasSportasŠeima ir sveikataŠvietimasPrenumerata
TrasaKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2019 UAB "Lietuvos žinios."
Privatumo politika