Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Kultūra ir žmonėsGamta ir augintiniaiŠeima ir sveikataMokslas ir ITSportasŠvietimasTrasaĮdomybėsRinkimų maratonas
ĮDOMYBĖS

Gal kam vabzdžių mėsainio? 

2018 gegužės 4 d. 06:00
Maxas Kraemeris, vienas mėsainius gaminančios bendrovės "Bugfoundation" įkūrėjų, ragauja savo įmonės gaminį.
Maxas Kraemeris, vienas mėsainius gaminančios bendrovės "Bugfoundation" įkūrėjų, ragauja savo įmonės gaminį.
Reuters/Scanpix nuotrauka

Iš vabzdžių pagaminti mėsainiai pamažu skverbiasi ir į Vokietijos rinką. Prieš kelias savaites šalies vakaruose esančio Acheno miesto vieno prekybos centro lankytojai galėjo išbandyti šią neįprastą kulinarinę naujovę.

Mėsainiai gaminami iš didžiųjų milčių, kuriuose gausu baltymų. Jie auginami maistui Nyderlanduose.

Nyderlanduose ir Belgijoje mėsainius lydėjo sėkmė, todėl buvo nuspręsta juos pristatyti ir Vokietijos gyventojams. Prekybos centruose „Rewe“ pirkėjai galėjo paragauti vabzdžių suvožtinių, pagardintų salotomis, svogūnais ir pomidorais.

Manfredas Roedderas, vienas klientų, nepabūgusių išbandyti naujovišką patiekalą, teigė, jog tai nebloga alternatyva mėsai. „Iš pradžių bandžiau nenoriai, tačiau vėliau pasiėmiau ir antrą porciją, nes buvo labai skanu“, – pridūrė jis.

Bendrovės „Bugfoundation“, kuri gamina mėsainius, vienas įkūrėjų Barisas Ozelis pasakojo, kad su kolega Maxu Kraemeriu ketverius metus plėtojo šią idėją. Mintis gaminti tokius mėsainius jiems kilo keliaujant po Pietryčių Aziją, kurioje įprasta valgyti vabzdžius.

„Viskas gana paprasta. Tereikėjo sukurti estetiškai atrodantį produktą, kuriame nematyti jokių vabzdžių“, – paaiškino B. Ozelis. Jo žodžiais, žmones traukia mėsainių kvapas.

GOOGLE rekomenduoja
DALINTIS
ŽYMĖS
_
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaKomentaraiKonkursaiReklama
Kultūra ir žmonėsLietuvaMokslas ir ITPasaulisReklaminiai priedai
Rinkimų maratonasSportasŠeima ir sveikataŠvietimasPrenumerata
TrasaPrivatumo politika
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"