Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJALŽ RENGINIAI
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAPOPIEŽIAUS VIZITASMULTIMEDIJA
ZENPR

Klaipėdos turizmo centro vadovė: esu užtikrinta, kad ši nauja erdvė bus populiarumo viršūnėje

 
-
2018 06 27 14:50

Po ilgų ir apgalvotų pasiruošimo darbų, jau liepos pradžioje smalsiausius lankytojus į vidų įsileidžia žinomiausia alaus darykla uostamiestyje. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė teigia, kad dabartiniam Klaipėdos kultūrinio gyvenimo ritmui trūko naujų erdvių, kur laisvą laiką leisti galėtų ne tik patys klaipėdiečiai, bet ir miesto svečiai. Todėl, pasak Klaipėdos TKIC vadovės, darykla taps objektu, visus metus pritraukiančiu įdomios veiklos ieškančius lankytojus.

Uostamiesčio gyventojų ir svečių kasdienybė jau liepą pradės keistis – atidaroma senąją Klaipėdos architektūrą iš išorės ir naujųjų laikų modernumą iš vidaus atspindinti „Švyturys Brewery“ alaus darykla. Visi besilankantys miesto senamiestyje turės progą tapti įvairių renginių ir muzikos koncertų svečiais, paragauti ne tik pajūrio, bet ir pasaulio virtuvių patiekalų, padegustuoti alaus darykloje gaminamos produkcijos, iš arti susipažinti su visu gamybos procesu ir apžiūrėti aludarystės raidą atskleidžiančią ekspoziciją.

„Klaipėda vienareikšmiškai rodo poreikį kurtis naujoms erdvėms ir traukos centrams, žmonės laukia tokių vietų ir jas visada jas išbando. Ši atsinaujinusi, bet miestiečiams puikiai žinoma darykla atveria erdvę, skirtą ne tik pavalgyti, bet ir pabendrauti, įvairiapusiškai praleisti laisvalaikį, lankytis kultūriniuose renginiuose. Tokio objekto visi labai laukiame“, - tikina R. Savickienė.

Svarbiausia – miestiečių poreikiai

Klaipėdos TKIC vadovė įsitikinusi, kad naujai besikuriančių erdvių sėkmę pirmiausia lemia orientacija į vietinius gyventojus. Būtent jie gali tą objektą lankyti visus dvylika mėnesių per metus ir tik šių lankytojų srautas gali būti garantuotas.

„Ši darykla glaudžiai susijusi su miesto istorija – tą atspindės ir atviras aludarystės šiame krašte istorijos muziejus, ir kraštui artimo gėrimo vartojimo kultūros puoselėjimas. Juk apskritai Klaipėda vadinama švyturių šalimi, todėl šiuo atveju rekonstruotos „Švyturys Brewery“ alaus daryklos atidarymas miestiečių yra laukiamas ir reikalingas“, - naujos erdvės sėkmę vertina R. Savickienė.

Prognozuojamas net užsienio turistų antplūdis

Romena Savickienė sako, kad tiek vietiniams gyventojams reikalingos vietos, kur galima pabendrauti ir atsipalaiduoti, tiek svečiams iš kitų miestų ar šalių svarbu pasiūlyti erdvių, kur malonu sustoti, pabūti, pailsėti ar atrasti kažką naujo. Bet kokiam naujai atsidarančiam objektui svarbu apgalvoti, kaip jis pritrauks ne tik miestiečius, bet ir turistus iš toliau. Tai labai svarbu ir miesto turizmo tikslams, todėl tokios iniciatyvos – labai palaikomos.

„Aš esu užtikrinta, kad rekonstruota darykla bus labai populiari ir tarp užsienio turistų grupių, kurios norės apsilankyti, padegustuoti pasaulyje žinomą lietuvių produkciją. Taip pat, pati vieta galės sutalpinti daug žmonių, o pastačius terasą, atsivers gražūs uostamiesčio vaizdai. Darykla yra centre, šalia kitų lankytinų vietų, bet ir ne pačioje jo širdyje, kur būtų sudėtinga susisiekimo, privažiavimo atžvilgiu. Todėl manau, kad sulauksime miesto svečių antplūdžio“, - džiaugiasi Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ZENPR
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisPopiežiaus vizitasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"