Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAPOPIEŽIAUS VIZITASMULTIMEDIJA
ZENPR

„Nestlé“ prisijungia prie maisto produktų gerinimo iniciatyvos: mažins druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį

 
-
2018 01 18 10:20

„Nestlé Baltics“ prisijungė prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) iniciatyvos gerinti maisto produktų kokybę.  Šiandien kartu su kitomis šalies maisto pramonės įmonėmis pasirašiusi  bendradarbiavimo susitarimą, „Nestlé Baltics“ įsipareigojo savo produktuose  mažinti druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų kiekį.

Pasirašytame susitarime „Nestlé Baltics“ laikysis globalaus „Nestle“ įsipareigojimo iki 2020 metų pabaigos visuose gaminiuose druskos kiekį sumažinti 5 proc., o cukraus ir sočiųjų riebalų – po 10 procentų ir taip atitikti visuotines mitybos rekomendacijas,

„Nestlé“ siekia, kad vartotojai turėtų daugiau galimybių rinktis sveikesnius maisto produktus – esame užsibrėžę ambicingus tikslus gerinti maisto produktų sudėtį. Pasitelkę mokslo inovacijas, tobuliname  maisto produktų sudėtį  ir taip prisidedame  prie gyventojų mitybos gerinimo“, - teigė „Nestlé Baltics“ Korporatyvinių reikalų vadovė Ariana Rastauskaitė

„Nestlé Baltics“ atstovė pasidžiaugė, kad prie SAM inicijuoto susitarimo prisijungė Lietuvoje veikiančios maisto pramonės lyderės ir vylėsi, kad ilgainiui prie iniciatyvos prisidės ir daugiau šalies maisto industrijos atstovų.

„Susitarimas dėl maisto produktų gerinimo – yra svarbus žingsnis gerinant žmonių mitybą, mažinant sergamumą lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis. Mūsų nuomone, siekiant spręsti šią problemą iš esmės, reikia imtis ir kitų iniciatyvų – edukuoti visuomenę, skatinti sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą“, - pabrėžė A. Rastauskaitė

Atsižvelgdama į Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas, „Nestlé“ nuosekliai gerina maisto produktų sudėtį. 2014-2016 m. bendrovė 8 proc. sumažino pridėtinio cukraus kiekį beveik 2 tūkst. produktų.

„Nestlé“ daug dėmesio ir investicijų skiria moksliniams tyrimams – pavyzdžiui, prieš  metus kompanija išradusi būdą, kuris leis ženkliai sumažinti cukraus kiekį įmonės gaminamame šokolade. Be to, „Nestlé“ produktuose nuosekliai didinama sveikatai naudingų maistinių medžiagų – baltymų, vaisių, pilno grūdo produktų, vitaminų ir mineralų – dalis.

„Nestlé“ požiūriu, vien gerinti maisto sudėtį nepakanka, todėl bendrovė bendradarbiaudama su partneriais visame pasaulyje, padeda tėvams, mokykloms ugdyti sveiką gyvenseną. Pavyzdžiui, edukacinė „Nestlé Healthy Kids“ programa apima 84 pasaulio šalis, o šios iniciatyvos dėka 8 mln. pasaulio vaikų yra įtraukti į sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo iniciatyvas. Lietuvoje „Nestle Baltics“ aktyviai prisideda prie moksleiviams skirtos iniciatyvos „Sveikatiada“.

Šis pranešimas spaudai nėra parengtas „Lietuvos žinių“ ar lzinios.lt kolektyvo. Atsakomybė už šio pranešimo spaudai turinį tenka pranešimo autoriams ir jį išplatinusiai „ZenPR“ komandai.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ZENPR
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisPopiežiaus vizitasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"