Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAPOPIEŽIAUS VIZITASMULTIMEDIJA
ZENPR

„100 tortų Lietuvai“ degustacija vainikuos Druskininkų kurorto šventę

 
-
2018 05 17 10:14

Druskininkų kurorto šventėje – geriausių šalies kulinarų ir virtuvės entuziastų gardėsiai 

Gegužės 26 d., šeštadienį, praėjus lygiai 100 dienų nuo oficialiai paminėto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio, šalies gimtadienis bus švenčiamas Druskininkuose, kur ant Druskonio ežero pakrantės susirinks projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai. Jie ant savo rankomis sukurtų tortų  uždegs po gimtadienio žvakutę, kvies jais vaišintis Druskininkų miesto gyventojus bei svečius ir taip užbaigs šimtą dienų vykusį projektą, subūrusį Lietuvos kuriančią, gaminančią, kepančią ir gardėsiams neabejingą bendruomenę. 

„Šimtą dienų gyvenome ypatingomis šventinėmis nuotaikomis. Kiekvieną dieną su pasididžiavimu pristatėme po vieną projekto dalyvį, kuris išskirtinį Lietuvos valstybės gimtadienį mini dalindamasis savo skaniausiu kepiniu. Juk būtent tortas vainikuoja kiekvieną gimtadienį, o Lietuva nusipelnė, kad jos gimtadienio proga juos keptų patys geriausi meistrai ir mėgėjai, aistringai gaminantys ir savo kepiniais vaišinantys šeimą, artimuosius, draugus bei visus Lietuvos žmones“, – sako projekto iniciatorė, kulinarinio tinklaraščio ir knygų autorė Renata Ničajienė.

Pasak jos, pasidalinus šiuo sumanymu, jis iš karto sulaukė palaikymo: prie projekto prisijungė geriausi Lietuvos virtuvės šefai, tarp kurių – Deivydas Praspaliauskas, Justinas Kapkovičius, Tomas Rimydis, Ignas Višinskas, Inga Turminienė, konditerės Rūta Šiušienė, Elžbieta Monkevič, Jekaterina Buldakova, gero maisto tradicijas puoselėjantys restoranai – „Pank’olis“, „Sweet Root“, „Forto dvaras“, „Mykolo 4“ ir kiti, būrys maisto tinklaraštininkų. „Be galo laukiu artėjančios šventės, kai galėsiu kiekvienam asmeniškai padėkoti už palaikymą, ypatingą šventę, sukurtą visai Lietuvai, bei pakviesti savo kraštiečius ir miesto svečius paragauti bendraminčių sukurtų ir į šventę atvežtų tortų“, – sako Renata Ničajienė. 

Į šventę taip pat atvyks garsiausia Latvijos maisto rašytoja, kulinarinių knygų autorė Signe Meirane, kurios kaimyninės šalies 100-ečio proga išleista 100 tortų receptų knyga tapo įkvėpimu organizuoti projektą Lietuvoje. Čia jo idėją nuo pat pradžių palaikė Druskininkų miestas, kuriame ir vyks baigiamasis projekto renginys. Susirinkę į Kurorto šventę bus kviečiami iš arčiau susipažinti su projekto dalyviais, jų tortais bei receptais, o užpūtus gimtadienio žvakutes, miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę paragauti tortų.

Projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvių pristatymas ir tortų degustacija vyks gegužės 26 d., šeštadienį, 18 val., Druskininkuose, Amfiteatre ant Druskonio ežero pakrantės (šalia Santuokų rūmų, M. K. Čiurlionio g. 59).

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ZENPR
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisPopiežiaus vizitasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"