Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ŠEIMA IR SVEIKATA

Kai kurie vaisiai mažina diabeto riziką

 
2013 09 02 16:28
cloudfront.net nuotrauka

Neseniai pabaigtas didelis tyrimas, apėmęs daugiau nei 187 tūkst. dalyvių iš JAV, Didžiosios Britanijos ir Singapūro, išaiškino priklausomybę tarp diabeto išsivystymo rizikos ir vartojamų vaisių kiekio.

Tyrinėtojai naudojo specialias anketas. Joms padedant jiems pavyko išanalizuoti kiekvieno žmogaus vartojamų vaisių kiekį. Buvo renkami duomenys tik apie 10 įvairių vaisių rūšių: vynuoges (razinas), bananus ir melionus, obuolius ir kriaušes, apelsinus ir greipfrutus, braškes ir mėlynes, lipčiaus melionus ir persikus. Be kita ko, buvo tiriamos ir vaisių sultys.

Per tyrimo laikotarpį 6,5 proc. jo dalyvių išsivystė cukrinis diabetas. Mokslininkai nustatė, kad vartojant tik 3 porcijas mėlynių per savaitę (taip pat vynuogių, obuolių, kriaušių, razinų), antro tipo diabeto išsivystymo rizika sumažėja 7 proc. Vaisių sultys davė panašų efektą, bet rizikos sumažėjimo procentas buvo mažesnis.

Tyrinėtojai tikina, kad jų darbo rezultatai visiškai sutampa su dabartinėmis medikų rekomendacijomis valgyti kuo daugiau įvairių vaisių, taip siekiant išvengti cukrinio diabeto išsivystymo.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ŠEIMA IR SVEIKATA
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"