Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Valgyk ir nestorėk!

 
2011 01 13 0:00
Javainiai iš grikių lukštų neturi kalorijų, bet juose gausu antioksidantų.<br>Užsienio spaudos nuotrauka
Javainiai iš grikių lukštų neturi kalorijų, bet juose gausu antioksidantų.
Užsienio spaudos nuotrauka

Skrandis pilnas, o papildomo svorio - nė gramo. Realybė ar svaičiojimai?

Lenkų mokslininkė Joanna Harasym tvirtina, kad tai - įmanoma, tereikia valgyti jos patentuotus grikių lukštų javainius. Juose gausu antioksidantų ir nėra glitimo. "Mūsų organizmas gali įsisavinti grikių lukštuose esančią celiuliozę; javainiai neturi kalorijų, bet aprūpina mus antioksidantais, kurie reikalingi mūsų ląstelėms", - pasakojo mokslininkė.

Šokolado spalvos, riešutų skonio javainiai nedidina cukraus kiekio kraujyje, todėl tinka ne tik žmonėms, nenorintiems priaugti svorio, bet ir diabetikams bei glitimo netoleruojantiems asmenims. Lenkijos Vroclavo ekonomikos universiteto mokslininkė sako, kad galvoja apie grikių alaus gamybą, nors jis nebus be kalorijų.

Iš Azijos kilę grikiai laikomi sveikatai reikalingų mineralų, amino rūgščių ir antioksidantų, tokių kaip flavanoidai, šaltiniu. Grikių kruopos Lenkijoje, kaip ir Lietuvoje, dažnai valgomos kaip garnyras vietoje bulvių ar ryžių.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasPrenumerata
TrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAI#AUGULIETUVOJEKarjera
#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOS
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"