Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Trinta pomidorų sriuba

 
2012 06 14 14:56

Reikės: 1,5 kg gerai sunokusių pomidorų (galite keisti konservuotais pomidorais iš skardinių), 2 česnako skiltelių, 1 didelio svogūno, 500 ml daržovių sultinio, 2 šaukštų kapotų šviežių petražolių, 2 šaukštų tyro alyvų aliejaus, 1 šaukštelio kmyninio kumino,1 šaukštelio džiovintų raudonėlių, pusės šaukštelio maltų kalendrų, juodųjų pipirų, druskos.

Gaminimo trukmė: ~30-40min.

Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Jei naudojate pomidorus iš skardinės, be abejo, šį žingsnį reikia praleisti.

Česnaką, kmynus, kalendras, juoduosius pipirus, raudonėlius ir aliejų sumaišykite ir gerai sutrinkite grūstuvėje (ar tiesiog sumaišykite maltus prieskonius su aliejumi). Taip geriau atsiskleis jų aromatas.

Prieskonių mišinį sudėkite į gilų puodą ir pakepinkite ant mažos ugnies apie 2 minutes.

Sudėkite smulkintą svogūną ir apkepkite kol suminkštės.

Tada sudėkite smulkintus/konservuotus pomidorus, petražoles ir kepkite ant stiprios ugnies, kol pomidorai suminkštės (apie 15 minučių). Jei naudojate konservuotus pomidorus, laiką sutrumpikite iki 5-7 minučių.

Supilkite sultinį ir dar pavirkite apie 10 minučių. Paskaninkite druska.

Sriubą supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir gerai sutrinkite, vėl sugąžinkite į puodą ir dar kartą užvirinkite.

Patiekite karštą, su tarkuotu brandintu ar kreminiu sūriu, grietine, jogurtu, ar vieną.

Skanaus!

 Gintarė Norutė, Alytus

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"