Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Šokoladas daro žmones geresnius

 
2013 04 22 6:34
Šokolado geriau nevengti.
Šokolado geriau nevengti. stsplace.com nuotrauka

Amerikiečių mokslininkai iš Kentukio valstijos universiteto nustatė dar vieną teigiamą šokolado savybę - jis mažina agresyvumą ir ramina. Pasirodo, juodojo šokolado mėgėjai yra geraširdiškesni nei tie, kurie vengia šio saldumyno.

Taip teigiamai žmogaus elgesį veikia šokolade esanti gliukozė. Kai jos kiekis organizme padidėja, galvoje gimsta mažiau blogų minčių, žmogus ima pamiršti nuoskaudas ir jam praeina noras keršyti. Šokolado mėgėjai yra linkę atleisti kitiems, žinoma, ir sau, nuodėmes.

Be to, tai ne vienintelė teigiama šokolado ypatybė. Jau seniau mokslininkai buvo išsiaiškinę, kad jis būtinas galvos smegenų veiklai. Nederėtų pamiršti ir to, kad šokoladas mažina tikimybę susirgti širdies ligomis. Tačiau tai nereiškia, kad kasdien reikia suvalgyti po plytelę. Amerikiečių specialistų teigimu, efektą pajunta tik tie, kurie suvalgo po gabaliuką šokolado du kartus per savaitę.

Kiek kitaip manoma Europoje. Šveicarų ir vokiečių mokslininkai teigia, kad norint išvengti streso reikia suvaldyti po 40 gramų juodojo šokolado kiekvieną dieną. Tai užteks daryti dvi savaites, o paskui galima pertrauka. Suvalgyto kiekio užteks norint išvengti nervinio priepuolio, ir jis nedarys neigiamos įtakos kūno svoriui.

"The Daily Mail", LŽ

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasPrenumerata
TrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAI#AUGULIETUVOJEKarjera
#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOS
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"