Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAPOPIEŽIAUS VIZITASMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Pabodo keptos vištos? Velykoms siūlome štrudelį su mėsa

 
2018 03 31 12:51
Wikimedia.org nuotrauka

Pagrindinis lietuviško Velykų stalo akcentas, be abejo, yra margučiai, o greta jų dažnai puikuojasi kepta višta, antis ar net kalakutas, rašoma pranešime spaudai. 

Tačiau vis daugiau lietuvių pamėgina į Velykų vaišes pažiūrėti ne taip tradiciškai ir šia proga išmėginti kitokių patiekalų. Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas mano, kad vienas iš tokių patiekalų galėtų būti vištienos štrudelis.

Centrinio Kauno turgaus šviežios mėsos pardavėjai sako, kad tradiciškai pirkėjai Velykoms daugiausia perka šviežias vištas ir antis, kurias po to kepa orkaitėje. Ir tai, po margučių, dažniausiai yra antras svarbiausias patiekalas ant lietuviško Velykų stalo.

Tačiau prekybininkai pastebi, kad kiekvienais metais vis daugiau tokių pirkėjų, kurie ir per didžiąsias šventes nori paeksperimentuoti, pabandyti kažką naujo.

„Dauguma pirkėjų tikrai žino ko nori ir ką gamins šventėms, tai tokiems tiesiog patariam, kas tam patiekalui geriausiai tiktų, parenkam. Bet būna ir tokių, kad žmogus dvejoja, ar tiesiog pats klausia, ką patartume įdomesnio pasigaminti. Tai mes ir patariam, pasidalinam ir savo patirtimi, ir ką iš kitų pirkėjų išgirstam. Pas mus gal nelabai įprasta, bet juk galima ir kokį pyragą su mėsos įdaru iškepti, ar kepsnius paruošti, arba troškinį kokį prabangesnį. Juk šiltas maistas dar ir sveikiau“, – pasakojo turgaus prekybininkė Eugenija.

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas siūlo Velykoms išbandyti štrudelį su vištienos krūtinėle, kumpiu bei špinatais. Toks pyragas taptų tikrai įdomiu Velykų stalo akcentu, o ir jo gamyba labai paprasta ir užtruktų neilgai.

„Vištienos štrudeliui jums reikės 400 g plonintos vištienos filė (7mm), 4 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos, 160 g vytinto itališko kumpio griežinėliais. Taip pat, 80 g mini špinatų lapų, vieno kiaušinio, 80 g bazilikų pesto, 200 g tarkuoto mocarelos sūrio, druskos, pipirų.

Iškočiokite bemielę tešlą, ant jos paeiliui dėkite vytintą kumpį, vištieną, prieskonius, pesto padažą, sūrį bei špinatus. Suvyniokite į vamzdelio formą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 30 minučių orkaitėje, 200 C laipsnių temperatūroje. Skanaus!“, – linkėjo virtuvės meistras.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisPopiežiaus vizitasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"