Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Vištienos troškinys su daržovėmis

 
2012 10 16 0:00

Patiekalui reikės: 800g vištienos, 1-2 morkų, 1 stiklinės ryžių, 150 g aliejaus, 3 svogūnų, 50 g sviesto, 50 g fermentinio sūrio, 2 stiklinių konservuotų žaliųjų žirnelių, petražolių, 2 – 3 pomidorų, vištienos prieskonių, druskos.

Pasūdytame vandenyje išvirkite vištieną ir griežinėliais supjaustytas morkas.

Išgriebkite vištieną, mėsą atskirkite nuo kaulų, susmulkinkite ir pakepkite ištirpintame svieste kartu su virtomis morkomis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite  smulkintus svogūnus, pakepinkite. Suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai sugers aliejų. Užpilkite 3 stiklines perkošto sultinio, įberkite prieskonių, druskos ir uždengus kepkite orkaitėje, kol ryžiai suminkštės. Baigiant kepti įdėkite sviesto, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Į ryžius suberkite konservuotus žaliuosius žirnelius ir gerai išmaišykite. Į lėkštę dėkite ryžius, o per vidurį pakepintą vištieną.

Papuoškite petražolėmis ir pomidorų griežinėliais.

Skanaus!

Rūta Gedvilaitė

Siųskite paukštienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"