Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Trinta burokėlių sriuba

 
2012 04 20 12:12

4 porcijoms reikės: grietinės, 40 g sviesto, svogūno, morkos, bulvės, lauro lapelio, 1 l vištienos arba daržovių sultinio, 450 g virtų burokėlių, batono skrebučių ir laiškinių česnakų pagal skonį, 1 v.š. alyvuogių aliejaus.

Puode išlydykite sviestą ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir morką, kol suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite apie 5 min. Įmeskite lauro lapą, supilkite sultinį ir stiklinę vandens. Virkite, kol daržovės taps minkštos. Suberkite supjaustytus burokėlius ir dar kelias minutes pavirkite. Atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu. Vėl pakaitinkite ant nedidelės ugnies ir išpilstykite į lėkštes. 

Paskaninkite grietine, skrudinto batono gabaliukais ir laiškiniais česnakais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Laura Grėbliauskaitė, Pasvalio r.

Siųskite ir jūs savo salotų, sriubos ar padažo receptą ir dalyvaukite konkurse. Gegužės 4 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"