Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Tiramisu

 
2012 09 08 0:00

Reikės: 500 g maskarponės sūrio, 4 kiaušiniai (visi tryniai, 2 baltymai), 5 v.š cukraus, 200 g sausainių-pirštelių, 300 ml juodos stiprios kavos, 50 g tamsaus romo ar brendžio, konjako, tamsios kakavos pabarstymui.

Tiramisu desertą dažniausiai gaminu pagal Beatos rekomendacijas. Taigi...

1. Trynius išsukti su cukrumi, kol pabals. Sumaišyti su maskarpone.

2. Pasiruošti labai stiprios juodos kavos, į kavą įpilti romo.

3. Iki standumo išplakti baltymus, įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. 

4. Sausainius trumpam įmerkti į kavą, bet tik kad jie truputį sudrėktų, jokiu būdu nepermirktų ir nevirstu koše.

5. Į negilų indą kloti sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstyti kakavos ir tiesti kremo sluoksnį, tą patį pakartoti kol baigsis kremas ir sausainiai. Užbaigti viską kremu, pabarstyti kakava ir – į šaldytuvą. Geriausia palikti šaldytuve mažiausiai 8 valandom.

Lauryna, Vilnius

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itaiškos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"