Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Slyvų-cukinijų uogienė

 
2012 08 25 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

 Reikės: 1 kg slyvų be kaulų, 70 g cukinijos, 1 kg uogienių cukraus, gabaliukas imbiero šaknies.

Slyvas be kaulų palaikyti kelias valandas užpiltas cukrumi. Po to suberti kubeliais supjaustytą cukiniją ir virti apie 45 min. Pamaišyti. Virimo pabaigoje įtarkuoti imbiero.

Šią uogienę šiemet viriau su raudonomis slyvomis, nes geltonos neužderėjo. Su geltonomis man skaniau.

Kiekvieną kartą virdama slyvoms ir cukinijai taikau skirtingas proporcijas. Kartais cukiniją sutarkuoju smulkiai ar stambesne tarka, o slyvas sumalu - tuomet trumpiau verdu.

Regina Račkauskienė, Alytus

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite konservuotų daržovių, grybų ir kitų žiemos gėrybių receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį. Rugpjūčio 27 d. paskelbsime devynis laiminguosius!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"