Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Kalėdinis pyragas

 
2012 12 19 11:01

Reikės: 325 g miltų, 250 g sviesto, 250 g cukraus pudros, 100 g razinų, 100 g džiovintų abrikosų, 100 g džiovintų spanguolių, 100 g migdolų, 5 kiaušinių, 10 g kepimo miltelių.

Ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsusį sviestą išplakite su cukraus pudra, tada po vieną muškite kiaušinius ir pamaišydami suberkite miltus su kepimo milteliais. Paskiausiai sudėkite smulkintus džiovintus vaisius ir riešutus. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo formą.

Kepkite apie 45 min. iki 170 laipsnių orkaitėje - kol įkištas patikrinti medinis pagaliukas bus sausas.

Iškeptą pyragą apibarstykite cukraus pudra. Aš kartais papuošiu glajumi ir kalėdiniais saldainukais, bet su cukraus pudra apibarstyti paprasčiau, grečiau ir taip pat skanu :)

Birutė Klusienė, Anykščiai

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"