Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Grybų sriuba su triušiena

 
2013 01 11 14:17
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Mums reikės: 2 šlaunelės triušienos, 200 g grybų, 300 g cukinijų, 5 bulvės, 2 svogūnai, 1 geltona paprika, 1 šakėlė žalios petražolės, 1 šakėlė žalio baziliko, 50 g grietinės, 50 g sviesto, 1 žiupsnelis lauro lapelių, 1 žiupsnelis juodųjų pipirų, 1 šaukštas druskos. Prieskonių pagal skonį.

Gaminimas

Išmirkytą triušieną išvirkite vandenyje su druska, pipirais ir lauro lapais. Svieste pakepinkite svogūnus, cukiniją, papriką ir kitus žalumynus. Sudėjus išvirtą mėsą dar patroškinti. Tuo tarpu stambia tarka (ar trintuve "blenderiu") sutarkuokite bulves. Užvirinkite 3 litrus vandens. Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite grybus, mėsą ir apkeptą daržovių mišinį. Virti apie 15 min. ir įdėti jums patinkančių prieskonių. Sriubą lėkštėje rekomenduojama pagardinti lietuvišku sūriu "Džiugas".

Skanaus!

Dėkojame receptą atsiuntusiai Ritai Vaitekūnienei iš Panevėžio. 

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"