Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJALŽ RENGINIAI
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAPOPIEŽIAUS VIZITASMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Gal kam vabzdžių mėsainio?

 
Maxas Kraemeris, vienas mėsainius gaminančios bendrovės "Bugfoundation" įkūrėjų, ragauja savo įmonės gaminį.
Maxas Kraemeris, vienas mėsainius gaminančios bendrovės "Bugfoundation" įkūrėjų, ragauja savo įmonės gaminį. Reuters/Scanpix nuotrauka

Iš vabzdžių pagaminti mėsainiai pamažu skverbiasi ir į Vokietijos rinką. Prieš kelias savaites šalies vakaruose esančio Acheno miesto vieno prekybos centro lankytojai galėjo išbandyti šią neįprastą kulinarinę naujovę.

Mėsainiai gaminami iš didžiųjų milčių, kuriuose gausu baltymų. Jie auginami maistui Nyderlanduose.

Nyderlanduose ir Belgijoje mėsainius lydėjo sėkmė, todėl buvo nuspręsta juos pristatyti ir Vokietijos gyventojams. Prekybos centruose „Rewe“ pirkėjai galėjo paragauti vabzdžių suvožtinių, pagardintų salotomis, svogūnais ir pomidorais.

Manfredas Roedderas, vienas klientų, nepabūgusių išbandyti naujovišką patiekalą, teigė, jog tai nebloga alternatyva mėsai. „Iš pradžių bandžiau nenoriai, tačiau vėliau pasiėmiau ir antrą porciją, nes buvo labai skanu“, – pridūrė jis.

Bendrovės „Bugfoundation“, kuri gamina mėsainius, vienas įkūrėjų Barisas Ozelis pasakojo, kad su kolega Maxu Kraemeriu ketverius metus plėtojo šią idėją. Mintis gaminti tokius mėsainius jiems kilo keliaujant po Pietryčių Aziją, kurioje įprasta valgyti vabzdžius.

„Viskas gana paprasta. Tereikėjo sukurti estetiškai atrodantį produktą, kuriame nematyti jokių vabzdžių“, – paaiškino B. Ozelis. Jo žodžiais, žmones traukia mėsainių kvapas.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisPopiežiaus vizitasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"