Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJALŽ RENGINIAI
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAPOPIEŽIAUS VIZITASMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Amerikietiški mėsainiai Prancūzijoje įveikė tradicinius sumuštinius

 
2018 03 25 20:37
pixabay.com nuotrauka

Praėjusiais metais Prancūzijoje pirmą kartą istorijoje mėsainių pardavimai augo sparčiau nei klasikinių jambon-beurre sumuštinių, kuriems pagaminti naudojamas prancūziškas batonas, sviestas ir kumpis.

Paryžiuje įsikūrusios restoranų verslo konsultavimo firmos „Gira Conseil“ atliktas tyrimas parodė, kad pernai mėsainis buvo įtrauktas į 85 proc. šalies restoranų valgiaraščius. Pernai jų buvo parduota net 1,5 mlrd. vienetų.

Tačiau prancūziškosios virtuvės gynėjams dar didesnį nerimą kelia tai, kad tik 30 proc. mėsainių buvo parduota maistą išsinešti skirtose vietose. Dauguma jų buvo parduota tradiciniuose prancūziškuose restoranuose.

Beje, mėsainis vis labiau „prancūzėja“ ir yra patiekiamas su garsiausiais prancūziškais sūriais, kaip rokforo, o ne tradiciniu čederio sūriu.

Tokios naujienos yra tikras smūgis Prancūzijai, kuri itin didžiuojasi savo nacionaline virtuve ir kuri daugelį metų priešinosi „pasaulinei mėsainių invazijai“.

„Apie spartų mėsainių populiarėjimą mes kalbame jau trejus metus. Tačiau šiemet mes nebežinome, kaip pavadinti šį reiškinį. Tai tiesiog beprotiška“, – sakė „Gira Conseil“ direktorius Bernard‘as Boutboulis.

Mėsainių pardavimai per metus šoktelėjo 9 proc. „Tai yra fenomenalus augimas“, – pažymėjo jis.

Verta paminėti, kad dar 2016 metais mėsainių ir jambon-beurre sumuštinių – populiariausių šalyje – pardavimai buvo apylygiai. „Tačiau praėjusiais metais pirmą kartą mėsainiai gerokai aplenkė prancūziškąją klasiką“, – sakė B. Boutboulis, pranešęs, kad minėtų sumuštinių pernai buvo parduota 1,2 mlrd. vienetų.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisPopiežiaus vizitasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"