Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATALŽ RENGINIAI
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITTRASAMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

„Michelin“ gidas iš sąrašo išbrauks garsųjį prancūzų restoraną

 
Sebastiano Braso restoranas "Le Suquet" net 18 metų išlaikė maksimalų trijų "Michelin" žvaigždučių įvertinimą.
Sebastiano Braso restoranas "Le Suquet" net 18 metų išlaikė maksimalų trijų "Michelin" žvaigždučių įvertinimą. AFP/Scanpix nuotrauka

Antradienį „Michelin“ gidas leido vienam geriausių prancūzų restoranų atsisakyti garbės būti įtrauktam į šį prestižinį, maisto gurmanams skirtą vadovą.

Sebastianas Brasas, kurio Averono regione esantis restoranas „Le Suquet“ net 18 metų išlaikė maksimalų trijų „Michelin“ žvaigždučių įvertinimą, praeitų metų rugsėjį pareiškė, kad nebenori gaminti, žinodamas, jog vienas kiek prasčiau paruoštas patiekalas jam gali kainuoti reputaciją.

„Mums sunku gide išlaikyti restoraną, kuris nepageidauja ten būti, – AFP teigė „Michelin“ atstovė Claire Dorland Clauzel. – Tai pirmas tokio pobūdžio viešas pasitraukimas.“ Pasak jos, kiti restoranai būdavo išbraukiami tik šefams išėjus į pensiją ar pasikeitus jų koncepcijai. Ji patvirtino, kad kitą savaitę pasirodysiančiame 2018 metų „Michelin“ gide restoranas jau nebus minimas.

Praeitų metų pabaigoje 46 metų S. Brasas šokiravo pasaulio gurmanus, pareiškęs, jog atsisako trijų „Michelin“ žvaigždučių. Tokį įvertinimą Prancūzijoje turi 27 elitiniai restoranai.

„Esi tikrinamas du ar tris kartus per metus ir niekada nežinai kada. Gali būti patikrintas kiekvienas patiekalas, – pasakojo šefas AFP. – Tai reiškia, jog gali būti patikrintas bet kuris iš 500 kasdien pagaminamų patiekalų.“

Nors tai pirmas sykis, kai restoraną iš sąrašų išbraukia „Michelin“ gidas, S. Brasas nėra pirmas šefas, pasitraukęs iš itin didele konkurencija pasižyminčio „Michelin“ žvaigždučių pasaulio. Panorę ramesnio gyvenimo tai yra padarę du prancūzų ir vienas danų šefas.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisRinkimų maratonasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"