Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAMULTIMEDIJA
MOKSLAS IR IT

„Mokslo sriuba“: apie riebalus, daržoves ir cukrų

 
2015 03 08 7:56
„Mokslo sriubos“ nuotrauka

Nuo to ką, kiek ir kaip valgome ir geriame, priklauso mūsų gyvenimas. Ir ne tik mūsų, bet ir daugybės kitų žmonių ir net ateities kartų. Kaip tai? Iš tiesų, nuo to kaip esame įpratę maitintis, priklauso kaip mes jaučiamės.

Kokią mylimąją ar mylimąjį susirasime? Kokią karjerą padarysime? Kokiomis ligomis ateityje susirgsime? Kiek metų gyvensime? Taip pat, nuo mūsų mitybos įpročių priklauso kaip keisis Žemės klimatas. Ar reikės pastatyti daugiau skerdyklų? Ar skurstantys žmonės galės įpirkti brangų maistą?

„Vilniaus universiteto mokslininkai atliko Lietuvos gyventojų mitybos įpročių tyrimą. Pasirodo, mes maitinamės labai nesveikai. Valgome per riebiai ir per daug. Apie 20-30 procentų per daug. Energijos tvermės dėsnis - paprastas. Energija iš niekur neatsiranda ir niekur neišnyksta. Taigi, mūsų organizmas energiją pradeda saugoti riebalų pavidalu. Mes tunkame. Auga svoris. Širdies ir kraujagyslių sistemos ligos sudaro maždaug 55-56 procentus visų ligų. O didžiosios dalies šių ligų įmanoma išvengti.“ - sudomina jaunieji mokslo populiarintojai.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
MOKSLAS IR IT
Rubrikos: Informacija:
#ATEITIESLYDERIAIEkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasKontaktai
GynybaĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėReklaminiai priedai
KomentaraiKonkursaiKultūraLietuvaPrenumerata
Mokslas ir ITPasaulisSportasŠeima ir sveikataKarjera
ŠvietimasTrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"