Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASKULTŪRA IR ŽMONĖSSPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITTRASAMULTIMEDIJA
LIETUVA

Renginiuose bus galima prekiauti silpnu midumi

 
2017 06 04 8:07
Ritos Stankevičiūtės (LŽ) nuotrauka

Masiniuose renginiuose ir mugėse nuo 2018 metų, šalia sidro, alaus ar jo kokteilių, bus galima prekiauti natūralios fermentacijos silpnu, iki 7,5 laipsnių stiprumo midumi.

Tai leis Seimo šią savaitę priimta Alkoholio kontrolė įstatymo pataisa. Dabar nėra numatyta galimybė tokiu alkoholiu prekiauti.

Kaip BNS sakė pataisos autorius socialdemokratas Andrius Palionis, iki šiol nebuvo poreikio įstatyme numatyti leidimą midumi prekiauti mugėse ir masiniuose renginiuose.

„Yra gamintojų, kurie tik prieš keletą metų pradėjo gaminti naujus produktus ir tas midus yra tik iki 6 laipsnių“, – BNS teigė A.Palionis.

Svarstydami pataisą parlamentarai į ilgas diskusijas nesileido.

Liberalas Eugenijus Gentvilas tvirtino, kad midus yra kultūringo bendravimo atributas, gastronominis kultūrinis paveldas, o, pasak Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės, silpnas midus „turėtų būti nediskriminuojamas, nes jau leidžiame gerti ir alų, ir kitus gėrimus, įskaitant sidrą“.

A.Palionis sako žinantis, kad silpną midų gamina tik Stakliškių bendrovė „Lietuviškas midus“.

„Lietuviško midaus“ vadovas Egidijus Valiukevičius BNS teigė, kad silpnas midus nėra ir netaps konkurentu alui ar sidrui dėl didelės savikainos.

Įmonės vadovas prognozuoja, kad leidus šiuo produktu prekiauti masiniuose renginiuose, išaugs jo gamyba. Tačiau jis neatskleidė, kiek įmonė pagamina tokio gėrimo ir neprognozavo, kokios išaugusios gamybos tikisi.

„Kai mums neleido juo prekiauti, nelabai galėjome žinoti, kiek pagaminti, dabar pradėsime planuoti, nes parduosime daugiau, bet apie didelius pardavimus negalime kalbėti, nors mums tas leidimas labai reikšmingas“ – teigė įmonės vadovas.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
LIETUVA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaKomentaraiKonkursaiReklama
Kultūra ir žmonėsLietuvaMokslas ir ITPasaulisReklaminiai priedai
Rinkimų maratonasSportasŠeima ir sveikataŠvietimasPrenumerata
Trasa#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNRPrivatumo politika
#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"