Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISEKONOMIKASPORTASĮDOMYBĖSGIMTASIS KRAŠTASISTORIJA
ŽMONĖSGAMTA IR AUGINTINIAIŠEIMA IR SVEIKATAMOKSLAS IR ITKULTŪRAŠVIETIMASGYNYBAPOPIEŽIAUS VIZITASMULTIMEDIJA
LIETUVA

Lietuviai studentai britus vaišina sušiais

 
2012 01 24 15:16

Nemažai studentų derina mokslus ir savo verslą, bet Kristijonas Gedvilas ir Kornelija Gužaitė nėra tik vieni iš daugelio tokių jaunuolių. Šiauliečių pora sušių barą 'Double Sushi' atidarė ne gimtinėje, o Didžiojoje Britanijoje, kur atvyko studijuoti, rašo tewkesburyadmag.co.uk.

Į Worcesterio universitetą trejų metų studijoms jie atvyko 2010-ųjų vasarą. Jau netrukus pora ėmėsi verslo. Nė vienas neturėjo pakankamai žinių apie viešąjį maitinimą. Bet jie pastebėjo, kad mieste trūksta vietų, kur būtų galima paskanauti sušių. Tai pasirodė patraukli niša. "Mes abu mėgstame sušius, bet artimiausias baras, kur galima gauti šviežių sušių buvo Birmingeme", - apgailestavo M.Gedvilas.

Todėl lietuviai buvusioje vaistinėje atidarė savo sušių barą.

Abiejų jaunuolių, kurie rašinyje apibūdinami kaip užsidegę ir pilni verslumo, šeimos Lietuvoje sėkmingai užsiima verslu. Jų tėvai skatino atžalas nuo jaunumės ieškoti darbo.

M.Gedvilas prisiminė, kad pradėjo plauti mašinas sulaukęs vos 13 metų. Tiek jis, tiek Kornelija yra išbandę įvairias veiklas - nuo žemės ūkio iki darbo "McDonald’s”. Vieną vasarą jie abu dirbo padėjėjais Europos Parlamente Briuselyje. Vaikinas porą metų yra vadovavęs mokyklos tarybai, o 19-metė jo draugė buvo išrinkta grožio karaliene.

Jaunuoliai ilgus mėnesius mokėsi iš geriausių virtuvių šefų Birmingeme, o dabar patys siūlo profesionaliai pagamintų sušių. "Vienas iš paplitusių stereotipų - kad sušiai gaminami iš žalios žuvies. Iš tiesų yra kitaip. Sušiai yra maistas, suvyniotas į ryžių ritinėlius. Gali dėti vištieną, sūrį, avokadą, daržoves. Beveik bet ką. Žinoma, lašiša, tunas, krevetės ir krabai yra populiariausi."

Lietuvių baras, kaip teigiama rašinyje, yra madingas, šiuolaikinio interjero, su staliukais, jei klientai norėtų sušius valgyti čia pat.

Jei viskas klostysis sėkmingai, pora gali atidaryti ir daugiau panašių barų.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
LIETUVA
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklama
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITReklaminiai priedai
PasaulisPopiežiaus vizitasSportasŠeima ir sveikataPrenumerata
ŠvietimasTrasaŽmonės#ATEITIESLYDERIAIPrivatumo politika
#AUGULIETUVOJE#LEGENDOS#SIGNATARŲDNR#ŠIMTMEČIOINOVACIJOSKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2018 UAB "Lietuvos žinios"