Rožinė „Kit-Kat“ naujiena
Švei­ca­rų kom­pa­ni­ja „Nest­le“ ne­se­niai rin­kai pri­sta­tė šo­ko­la­di­nį ba­to­nė­lį „Kit-Kat“, ku­rio ga­my­bai bu­vo pa­nau­do­tas pra­ėju­siais me­tais bend­ro­vės „Bar­ry Cal­le­baut“ su­kur­tas ro­ži­nis šo­ko­la­das.

Pirmieji naujųjų šokoladinių batonėlių praėjusią savaitę galėjo paragauti Pietų Korėjos ir Japonijos gyventojai. Planuojama, kad antrą šių metų ketvirtį naujovė pasirodys Australijos rinkoje, o metų pabaigoje – Pietų Amerikoje.

Verta paminėti, kad japonai itin mėgsta neįprasto egzotinio skonio maistą, todėl šioje šalyje galima paragauti pipirkrienių (vasabių), sojos pupelių, sakės, vyšnių žiedų, meliono skonio „Kit-Kat“ batonėlių. Šie skanėstai čia dažnai dovanojami vaikams prieš testus mokyklose ir įvairiomis progomis. Jie populiarūs dėl japoniškų žodžių kitto katsu žaismo, kurie reiškia „tau tikrai pasiseks“.

Rožinis šokoladas gaminamas iš ypatingų „Ruby“ rūšies kakavos pupelių, kurioms būdingos vaisinės natos. Beje, į šį šokoladą nededama jokių dažiklių ar skonio priedų.

Paskutinį kartą šokolado rinkoje tokia naujovė atsirado prieš 80 metų. Kompanija „Nestle“ tuo metu pradėjo prekiauti baltuoju šokoladu.