Karališkų vestuvių tortas alsuos pavasariu
Ken­sing­to­no rū­mai ne­se­niai at­sklei­dė, koks bus pri­nco Har­ry ir Meg­han Mark­le ge­gu­žę vyk­sian­čių ves­tu­vių tor­tas.

Citrinos, šeivamedžio žiedai, gėlės – šventės akcentas dvelks tikru pavasariu. Tortas bus padengtas sviestiniu kremu ir papuoštas gyvomis gėlėmis. Garbė jį kepti patikėta konditerei Claire Ptak, kuri užaugo Kalifornijoje ir yra dirbusi pas garsiąją Alice Waters restorane „Chez Panisse“ Berklyje. Dabar C. Ptak pati turi kepyklą „Violet Bakery“ Londone.

Britų vestuviniai pyragai paprastai būna vaisiniai. Princo Williamo ir Kate Middleton tuoktuvių tortas – ne išimtis. Jis buvo aštuonių aukštų, padengtas kreminiu glaistu ir papuoštas 900 gėlių žiedų iš cukraus pastos. Vyravo rožių ir obelų žiedai. Tortas buvo gaminamas penkias savaites.

Princas Harry su sužadėtine savo šventei nori ko nors unikalesnio. Kaip pasakojo C. Ptak, jiems svarbu, kad desertas atitiktų sezoną.