Gurmaniškas ketvertukų vakaras Druskininkuose
Ket­vir­ta­die­nio va­ka­rą Drus­ki­nin­kų res­to­ra­ne „Ke­tu­ri vė­jai“ vy­ko „Ge­ro sko­nio“ klu­bo ket­vir­tas cik­lo ren­gi­nys ‑ de­gus­ta­ci­nė va­ka­rie­nė. Į ją su­si­rin­kę sve­čiai mė­ga­vo­si nau­jų de­ri­nių gur­ma­niš­kais pa­tie­ka­lais. Šį­kart ren­gi­nys ne­tu­rė­jo te­mos, ta­čiau ne­suk­lys­tu­me, jei pa­va­din­tu­me jį va­ka­rie­ne pa­de­be­siuo­se, mat ji vy­ko vie­nin­te­lia­me ku­ror­to pa­no­ra­mi­nia­me res­to­ra­ne.

„Gero skonio“ klubas kas mėnesį keliauja vis į kitą šalies miestą ir jau ne pirmą kartą užsuką į Druskininkus. Šįkart ‑ į viešbutyje „Grand SPA Lietuva“ esantį „Keturių vėjų“ restoraną. Jis turi išties romantišką aurą, mat viršutiniame, aštuntame, aukšte, kuriame yra įsikūręs, susitinka visi keturi vėjai, terasą nuauksina saulė, o pro panoraminius langus atsiveria kurorto ir apylinkių grožis.

„Keturi vėjai“ – erdvus restoranas, jame telpa daugiau kaip 120 svečių viduje ir dar 40 – lauko terasoje šiltuoju metų laiku. Dėl to ši vieta ypač mėgstama klientų ir dažnai pasirenkama įvairioms šventėms, progoms minėti. Drąsiai teigiame, jog restoranas „Keturi vėjai“ yra vienintelis panoraminis restoranas Druskininkuose. Čia visiems apsilankiusiems skaniausias laikas arčiau debesų garantuotas“, ‑ per „Gero skonio“ klubo renginį entuziastingai restoraną „Keturi vėjai“ pristatė UAB „Grand SPA Lietuva“ generalinis direktorius Vladimiras Ščiupakovas.

Jis pridūrė, kad tuo, jog laikas, praleistas „Keturiuose vėjuose“, būtų skaniausias, beveik nuo pat restorano atidarymo rūpinasi jaunas, talentingas ir personalo labai mylimas bei gerbiamas virtuvės šefas Tomas Mockūnas. „Restorane vyrauja prancūziško stiliaus virtuvė su europietiškais elementais. Kiekvieną savaitgalį svečiai nudžiuginami 2–3 šefo pasiūlymais, tad jie turi galimybę ne tik paskanauti mėgstamiausių patiekalų, bet ir išbandyti vis ką nors nauja. Be to, šeštadieniais restorane vyksta gyvos muzikos vakarai, per kuriuos svečiai gali mėgautis elegantiška vakariene skambant saksofono, klavišinių ir akordeono melodijoms“, – pasakojo V. Ščiupakovas.

„Keturių vėjų“ restorano virtuvės šefas T. Mockūnas su profesionalų komanda specialiai šiam renginiui sukūrė išskirtinę degustacinę antienos, triušienos ir jautienos patiekalų vakarienę. Joje dalyvavo per 70 kviestinių svečių.

Paklaustas, su kokiu didžiausiu iššūkiu susidūrė rengdamasis šiam vakarui, T. Mockūnas nedvejodamas atsakė: „Išlaikyti kiekvieno patiekalo ingredientų natūralų skonį. Noriu, jog svečiai, išėję iš restorano, ilgai atsimintų ne tik išskirtinį, šiuolaikišką, vasariškai gaivų ragautų patiekalų vaizdą, bet ir skonį. Stengiuosi, kad patiekalai būtų sveiki, naudingi mūsų organizmui, o jiems naudojamos žaliavos ‑ aukščiausios kokybės. Taip pat laikausi nuostatos, jog restoranas yra jūsų namai, o klientai – mūsų svečiai. Svarbu, kad aptarnaujantis personalas jaustų žmonių emocijas ir prie jų prisitaikytų. Juk sėkmingas restoranas – tai laimingas ir patenkintas svečias“, – šypsodamasis kalbėjo restorano šefas.

Gastronomijos, gėrimų ir vartojimo kultūros žurnalo vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė „Lietuvos žinioms“ pabrėžė, kad tokie renginiai plečia svečių žinias apie maistą ir jo vartojimo kultūrą, stalo etiketą, skatina restoranų virtuvės šefų kūrybiškumą.

„Kiekvieno restorano šefas yra paruošęs meniu iš jam patinkančių arba rekomenduotų produktų. „Gero skonio“ klubas į tokius renginius atsiveža savų produktų. Šį kartą pasirinkome klubo partnerės bendrovės „Baltic Larus“ gaminamą antieną, jautieną ir triušieną. Sukurti patiekalus iš naujų produktų virtuvės šefui dažnai būna iššūkis“, ‑ teigė R. Ščeponienė.

Vienas skanautų patiekalų - lengvai keptos triušienos juostelės su keptų obuolių ir aitriųjų paprikų pagardu, burokėlių sviesto kremu ir apelsinuose karamelizuotomis morkytėmis."Gero skonio" klubo nuotrauka

Vakaro svečiai dalijosi nuomonėmis apie ragautus patiekalus, gyrė vasarišką jų puošybą. Bene daugiausia komplimentų pelnė antiena su karamelizuotais šparagais, salierų ir kriaušių kremu bei aviečių padažu. Sūdyta ir parūkyta antienos filė su apelsinų tyre, ožkos sūriu ir kokosų pieno granita bei cinamonine grissini šakele buvo patiekta ir prie aperityvo.

Lengvai kepintos triušienos juostelių skoniui pabrėžti T. Mockūnas su savo komanda pasirinko keptų obuolių ir aitriųjų paprikų pagardą, burokėlių sviesto kremą ir apelsinuose karamelizuotas morkytes, o sausuoju būdu brandintos jautienos išpjova buvo patiekta su šviežiais grybais, traškiomis morkytėmis, avietėse marinuotais svogūnais ir ruduoju (Demi-glace) padažu.

Restorano "Keturi vėjai" šefas Tomas Mockūnas (pirmas iš kairės) su komanda."Gero skonio" klubo nuotrauka

Renginio rėmėjas „Baltas dobilas“ vaišino svečius prie patiekalų priderintu vynu, o vakarienę vainikavo vasariškas desertas‑ šokoladainis be glitimo, su aitriosiomis paprikomis, uogomis, pasiflorų ir žaliųjų obuolių kremu, šefo Tomo gamintais pipiriniais ledais bei aviečių ir šampano putele. „Vilniaus duona“ visus renginio dalyvius išlydėjo namo su lauktuvėmis: kepyklos naujiena – „Labos avižos“ gaminiais.

Vakarienę vainikavo šokoladainis be glitimo, su aitriosiomis paprikomis, uogomis, pasiflorų ir žaliųjų obuolių kremu, pipiriniais ledais bei aviečių ir šampano putele.Autorės nuotrauka

Vakaro svečiai azartiškai dalyvavo „Gero skonio“ viktorinoje.

Per ją ne tik pasitikrino ar padidino gastronomijos ir vartojimo kultūros žinias, bet ir laimėjo klubo partnerių įsteigtų prizų.

Pasak renginio vedėjos Daivos Tamošiūnaitės, žurnalas „Geras skonis“ jau daug metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais, nuolat seka naujienas ir stengiasi jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai.

Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus nemažai entuziastų, kilo „Gero skonio“ klubo idėja.

„Gero skonio“ klubas – tai uždarų renginių visuma. Aktyvūs bendraminčiai, neabejingi juos supančiai aplinkai ir trokštantys naujų patirčių, kviečiami drauge aplankyti naujus restoranus, paragauti geriausių šalies virtuvės meistrų specialiai klubo nariams paruoštų virtuvės delikatesų bei prie jų parinktų gėrimų. Tai gurmaniškos vakarienės, gėrimų degustacijos, šeimos šventės, neformalūs vakarai geroje draugijoje.