Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir/arba ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija čia https://www.aboutcookies.org/ Jei ištrinsite slapukus, jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Gimtasis kraštasKultūra ir žmonėsŠeima ir sveikataSportasŠvietimasĮdomybėsRinkimų maratonas
EKONOMIKA

Seime daugėja naminės degtinės legalizavimo priešininkų 

2018 gruodžio 12 d. 11:07
Romo Jurgaičio (LŽ) nuotrauka

Ekonomikos komitetas pasekė Vyriausybės ir Sveikatos reikalų komiteto pavyzdžiu ir nepritarė siūlymui leisti kaimo turizmo sodybų savininkams ūkininkams gaminti ją bei kitus tradicinius gėrimus.

Komitetas trečiadienį pasiūlė tobulinti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas.

Rudenį prie valdančiosios koalicijos prisišlieję „tvarkiečiai“ Remigijus Žemaitaitis ir Vytautas Kamblevičius siūlo leisti ūkininkams, kurių ūkis įregistruotas Ūkininkų ūkių registre ir kurie teikia kaimo turizmo paslaugas bei turi tradicinių amatininkų sertifikatus, per metus pagaminti ir parduoti iki 1 tūkst. litrų iki 65 laipsnių stiprumo alkoholio.

Konservatorius Jurgis Razma tikino, kad austrai susitvarkė su naminio alkoholio reglamentavimu, todėl ten „nesigauna jokios girtuoklystės“.

Jis siūlo nustatyti aiškius reikalavimus naminės degtinės gamybai, susieti šį verslą su etnografiškumu.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis tikino, kad naminukė niekada nepasieks pramoninio lygio.

„Valstiečio“ Antano Bauros teigimu, laukiantieji Seimo leidimo tikisi, kad jiems bus taikomas labai mažas akcizas, o alkoholį jie galės varyti primityviomis sąlygomis.

„Jeigu tikėti, kad kiekvienoje savivaldybėje atsiras po 10 tokių sodybų, kur būtų galima gaminti naminukę, visoje Lietuvoje jų bus 600. Kas sukontroliuos juose visus gamybos procesus?“, – teigė komiteto pirmininkas socialdarbietis Rimantas Sinkevičius.

Seimo Kaimo reikalų komitetas prieš savaitę pasiūlė naminę degtinę legalizuoti.

Reklama
DALINTIS
ŽYMĖS
_
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGimtasis kraštasGynybaĮdomybėsKontaktai
IstorijaKomentaraiKonkursaiKultūra ir žmonėsReklama
LietuvaPasaulisRinkimų maratonasSportas
Šeima ir sveikataŠvietimas
Visos teisės saugomos © 2013-2019 UAB "Lietuvos žinios."
Privatumo politika